A kis fűszál is a föld alatt kezd nőni a magból, mielőtt még bárki is látná érkeztét. Így van ez az életünket érintő igazán nagy változásokkal – lezárásokkal, újrakezdésekkel, új utakkal, legyen szó a munkáról vagy a magánéletről – is, amelyek belülről fakadnak: körülöttünk egyelőre semmi nem változik, de belül már komoly viharok forrongnak, mielőtt a felszabadító eső – az új élet – megérkezik. Így ismerheted fel a jeleket, hogy más élet jön…

Több korábban fontos kapcsolat is háttérbe szorul, megszűnik

Eleinte az ember drámaként éli meg, amikor a legjobbnak hitt baráttal egyszeriben nincs már meg a közös nevező, megszakad valami, és közben egyre több régi ismerős kezd elmaradozni.

Ha tudatosan dolgozol álmaid valóra váltásán, elképzelhető, hogy olyan szemléletváltáson mész keresztül, hogy nincs már szükséged azokra, akik eddig körülvettek: sőt, kritikus, negatív szemléletük éppenséggel még le is húz, meg is semmisít.

A transzformáció sokszor fájdalommal és veszteségérzettel jár, ahogyan a hernyó is elveszít magából valamit, amikor pillangóvá alakul. Ne aggódj az elveszett kapcsolatok miatt: jönnek majd a helyükre új, értékes barátságok.

Egyre több szinkronicitással találkozol magad körül

Kicsit nyálasan és coelhósan szólva ez az a pont, amikor az univerzum üzen neked. Ez lehet egy teljesen általános dolog: például folyamatosan ugyanazt a számot, mondjuk a 11:11-et látod mindenhol magad körül, de akár a kedvenc, számodra sokat jelentő dal is újra és újra felcsendülhet a rádióban.

Lehetséges, hogy pont ott nyílik ki a kedvenc könyved, ahol számodra üzenet rejtőzik, egyre gyakoribbak a telepátia különféle esetei, amikor hirtelen felhív az, akire épp gondoltál. Előfordulhat, hogy előre megálmodsz dolgokat, esetleg épp most bukkan elő egy régi, elfelejtett jegyzeted a megfelelő üzenettel…

Ezek az esetek mind azt jelzik, hogy minden úgy jó, ahogy történik, és te a helyeden vagy: annak ellenére, hogy nehézségekkel is találkozhatsz az úton persze.

Meglepően érzelmes vagy

Még ha korábban racionális ember is voltál, elképzelhető, hogy most könnyen elönt az érzelmek széles skálája: a féktelen életöröm éppúgy, mint a keserves sírógörcs. Ennek oka egyszerű: a régi és az új világ keveredik benned, és gyakran úgy csapnak össze, mint a hideg és a meleg levegő vihar idején, fenn a magasban.

Elképzelhető, hogy egyszerre érzel várakozással teli izgalmat, boldogságot, elégedettséget, miközben kételyek is gyötörnek és olykor a félelem is megjelenik, hiszen elképesztően gyorsan történnek a dolgok.

Elkezdesz másképp látni dolgokat, önmagadat is

Az egyik legbiztosabb jel, hogy komoly átalakulásban vagy és új életszakasz előtt állsz az, ha van egy sor korábbi gondolatod, érzésed és nézeted, amivel már nem tudsz azonosulni. Nem érted, hogyan nézhettél le korábban bizonyos embertípusokat, miért voltál előítéletes a más utakkal szemben, nem érzed már égbekiáltó bűnnek, amit a volt főnköd vagy hajdani párod elkövetett ellened, hanem helyükre kerültek benned a dolgok.

Ez a fajta rendeződés azt mutatja, hogy tisztulsz, alakulsz, és lassanként elengedted a múlt sérelmeit is, ami nélkül aligha létezik továbblépés, fejlődés és kiteljesedés. Mindezzel párhuzamosan jelentkezik benned az igény, hogy lezárj régi vitás eseteket, elengedj dolgokat. Ne jöjj zavarba, ha régi önmagaddal találkozol a Facebookon, a blogban vagy csak régi ismerősök reakcióiban: csak az nem változik, aki/ami nem él.

Ahogy régen reagáltál, már nem működik: új utak kellenek

Míg régen el tudtál menekülni egy konfliktus elől, most már ez nem megy kénytelen vagy szembenézni vele. Míg korábban nem zavart, ha beszólnak, most reagálnod kell: vagy épp ellenkezőleg, könnyedén elengeded a sérelmeket, ha nem fontos számodra a történet, míg azelőtt ilyenkor rögtön felfortyantál.

Akárhogy is, valami történik, és már nem működnek a korábban ezerszer bejárt utak, hiszen belül benned valami végérvényesen megváltozott, és lassanként átalakítja egész létezésedet, életedet is.

Gyakran érzed úgy, hogy nem találod a helyedet

Hiába a belső változás, a körülményeid ezt nem tudják ilyen sebességgel lekövetni az elején. Már nem érzed magad jól a munkahelyen, idegesítenek azok az energiavámpírok, akikkel korábban együtt panaszkodtatok, nem tudsz mit kezdeni a történetekkel, amikkel a többiek megtalálnak, már nem hiszel (vakon) abban, ami azelőtt fontos volt.

Ez nem egy könnyű időszak, hiszen sokszor érzed úgy ebben a szakaszban, hogy sehová sem tartozol és senki sem ért meg. Ilyenkor eltarthat egy kis ideig, amíg környezeted is leköveti a benned zajló változásokat. Légy türelemmel, a rezgéseiddel analóg törtnet meg fog találni

Megváltoznak az alvási szokásaid

Van, aki egy-egy ilyen időszakban többet alszik, hogy képes legyen elméje és szelleme feldolgozni az erős impulzusokat és durva kanyarokat, míg mások épp ellenkezőleg: hirtelen éberek lesznek, agyuk folyton pörög, új és új ötleteken kezd járni, szüntelenül.

Akárhogy is, ha azt tapasztalod, hogy másképp, más időpontban és óraszámban töltődsz, jó eséllyel a benned zajló folyamatok okozzák ezt a változást, ami előbb-utóbb mindennapi életedet is átalakítja. Maradj éber, igyekezz középen járni, és a téged érint változások egész biztosan áldásosak lesznek!